top of page

Matfotografi

Å ta bilder av mat kan være vanskeligere en det ser ut til, men kan være en morsom sjanger

Matfotografi

Nøkkelen til å ta appetittvekkende bilder er å forstå komposisjonen, lyssettingen og stylingteknikkene som får rettene til å se like deilige ut som de smaker.

Sammensetning er et av de viktigste elementene å vurdere når du tar bilder av mat. Tredjedelsregelen kan brukes for å skape et visuelt tiltalende bilde, ved å plassere maten i skjæringspunktene til rutenettet for å skape en følelse av balanse og interesse. Bruken av negativt rom kan også brukes til å skape en følelse av sammenheng og gi maten rom for å puste.

Belysning er et annet viktig aspekt ved matfotografering. Naturlig lys foretrekkes ofte da det skaper et mykere og mer naturlig utseende. Bruken av reflektorer kan brukes til å legge til ekstra fylllys til motivet og skape en følelse av dybde og dimensjon. Kunstig lys kan også brukes til å skape en følelse av stemning.

Styling er neste trinn som kan få maten din til å se enda mer uimotståelig ut. Bruk av rekvisitter og tilbehør kan gi en følelse av kontekst og interesse til bildet. En ren, enkel og ryddig bakgrunn kan bidra til å gjøre maten til stjernen i showet. Bruk av teksturer som tre, stein og metall kan gi en følelse av dybde og kontrast.

Sist men ikke minst er det redigering som er med på å fremheve bildet og få frem det beste i maten. Camera Raw eller Lightroom kan brukes til å justere fargen, kontrasten og lysstyrken til bildet. Bruken av selektive redigeringsverktøy som klon og helbredende børste kan brukes til å fjerne eventuelle uønskede elementer fra bildet.

bottom of page